Rode Kruis

Zie je het Rode Kruis, dan zie je hulp! Overal ter wereld, maar ook in Nederland verleent het Rode Kruis noodhulp als dat nodig is. We vangen mensen op met onze noodhulpteams en bevolkingszorg teams, op het rampterrein en in de periode na de ramp. Net als bij grote en bij kleine evenementen.

Bij grote en kleine evenementen verleent het Rode Kruis noodhulp als dat nodig is.

In geval van nood niet alleen

We zorgen ervoor dat in tijden van nood niemand alleen staat. En dat mensen weten wat ze moeten doen in een noodsituatie. Dat betekent bijvoorbeeld dat we mensen opleiden met een uitgebreid programma aan EHBO en reanimatiecursussen, dat we voorlichting geven over Veilig Thuis, workshops Goed Voorbereid en gastlessen op scholen. Maar ook dat we in Nederland op heel veel plekken vluchtelingen, asielzoekers en statushouders opvangen. En dat we mensen die moeite hebben om rond te komen helpen met boodschappenkaarten en een schoolmaaltijdenprogramma.

Vrijwilligers

Het Nederlandse Rode Kruis: dat zijn meer dan tienduizend getrainde vrijwilligers en meer dan honderdduizend burgerhulpverleners die klaar staan om de handen uit de mouwen te steken als het écht nodig is.

Noodhulpteams ontfermen zich over de lichtgewonde slachtoffers, daar waar zij aan land komen.

Tijdens LIVEX 2024

Ons EHBO-getrainde team Bevolkingszorg zorgt ervoor dat mensen die geëvacueerd worden veilig zijn en worden opgevangen. De Noodhulpteams ontfermen zich over de lichtgewonde slachtoffers, daar waar zij aan land komen. Zo kan het ambulancepersoneel zich concentreren op de zorg voor de zwaargewonde slachtoffers. En kunnen alle slachtoffers, zwaar- of lichtgewond, snel en tegelijkertijd hulp krijgen.

Meer informatie