Veiligheidsregio Kennemerland

De Veiligheidsregio Kennemerland (VRK) zet zich in voor de veiligheid van de inwoners en bezoekers van deze regio. Zo vergroten ze de veiligheid in deze regio en zijn ze goed voorbereid op rampen en crises. Met Tata Steel, het Noordzeekanaal en Schiphol is de Veiligheidsregio Kennemerland één van de meest risicovolle veiligheidsregio’s in Nederland.

Onderdelen

De VRK bestaat uit de volgende organisatie-onderdelen:

  • GGD (waaronder de Ambulancezorg);
  • Brandweer Kennemerland;
  • Crisisbeheersing Kennemerland;
  • Landelijke Meldkamer Samenwerking Noord-Holland;
  • Zorg- en Veiligheidshuis;
  • Veilig Thuis;
  • en ondersteunende afdelingen.
Noodhulpteams en ambulancepersoneel tijdens LIVEX2019
Veiligheidsregio Kennemerland regelt onder andere geneeskundige hulpverlening.

Wat doen wij?

Om de veiligheid in onze regio te vergroten en goed voorbereid te zijn op rampen en crises, werken wij intensief samen met de gemeenten. Dit doen wij op het gebied van crisisbeheersing, rampenbestrijding, brandweerzorg, geneeskundige hulpverlening bij rampen en handhaving van openbare orde en veiligheid.

Negen gemeenten

Wij werken voor negen gemeenten (ruim 500.000 inwoners): Beverwijk, Bloemendaal, Haarlem, Haarlemmermeer, Heemskerk, Heemstede, Uitgeest, Velsen en Zandvoort. Met Tata Steel, het Noordzeekanaal en Schiphol is de Veiligheidsregio Kennemerland één van de meest risicovolle veiligheidsregio’s in Nederland. Bij de VRK werken ongeveer 1400 medewerkers (inclusief vrijwilligers).

Samenwerking

Voor samenwerking bij grootschalige incidenten in de vaar- en havenwateren in het Noordzeekanaalgebied is een incidentbestrijdingsplan opgesteld. Hierin staan afspraken tussen hulpverleningsdiensten en crisisorganisaties in onder meer de veiligheidsregio’s Kennemerland, Port of Amsterdam en Rijkswaterstaat.

Tijdens LIVEX 2024

LIVEX 2024 vindt plaats in het Noordzeekanaalgebied, in de haven van IJmuiden. Tijdens de oefening zijn we samen met de Kustwacht en de diverse hulpverleningsorganisaties verantwoordelijk om passagiers en bemanning veilig aan land te brengen en eventueel verdere zorg te geven.

Werken bij de VRK? Dat kan!

Werken bij een netwerkorganisatie zoals de VRK houdt ons werk afwisselend en uitdagend. Van brandweerprofessionals, GGD-artsen tot medewerkers met ondersteunende functies; binnen onze organisatie vind je collega’s met diverse expertises en achtergronden. Maar we hebben één cruciaal ding met elkaar gemeen: samenwerken! We bundelen onze krachten voor hetzelfde doel: onze regio zo gezond en veilig mogelijk houden. Doe jij met ons mee? Kijk snel bij onze vacatures, www.werkenbijdevrk.nl. Staat je droombaan er nu niet bij, meld je dan aan voor een vacature-alert.