LIVEX 2019


Mini-documentaire LIVEX 2019

18-12-2023    10:46 uur

Tijdens de LIVEX op 25 mei 2019 werd voor oefening de P&O-ferry ‘Pride of Hull’ geëvacueerd. Wil je een uniek kijkje in hoe zo’n grote oefening verloopt? Bekijk dan onze minidocumentaire over LIVEX 2019.

LIVEX 2019: Het verhaal

Wil je een uniek kijkje in hoe zo’n grote oefening verloopt? Bekijk dan onze minidocumentaire over LIVEX 2019 en beleef de oefening door de ogen van de mensen die het van dichtbij meemaakten!

Voorbereidingen

Ontdek wat er komt kijken bij de voorbereidingen van zo’n enorme oefening, kijk mee op de dag zelf en luister naar de ervaringen van de mensen die er middenin zaten. Edwin van der Pol (Hoofd Operaties Kustwacht Nederland), Wim van der Wal (Brandweer Rotterdam-Rijnmond), Eugene Favier (Kapitein Pride of Hull) en Rick Slijk (Schipper KNRM Hoek van Holland) vertellen het verhaal vanuit hun eigen oogpunt en ervaringen.

Samenwerken

De Kustwacht coördineerde de evacuatie op het water. Er werd nauw samengewerkt met de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond die de geëvacueerden aan land opving. Andere betrokken organisaties waren onder andere de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM), het Loodswezen, Noodhulpteams+ en MIRG.NL.

Meer nieuws