Uitleg


Varen met een ferry

08-05-2024    14:15 uur

Tussen Nederland en Engeland varen verschillende ferry’s. Deze veerdiensten brengen je met eventueel je auto of camper naar de overkant. Een van de routes is de ferry van DFDS Seaways tussen IJmuiden en Newcastle. Voor de LIVEX stelt DFDS Seaways de ferry ‘Princess Seaways’ beschikbaar.

Voorkant Princess Seaways

Hotelervaring op zee

Hoe ziet zo’n overtocht eruit? De ferry’s van DFDS bieden de comfort en luxe die je verwacht van een hotel. Voor het ontbijt en avondeten zijn restaurants aan boord. Na het avondeten ontspan je met een drankje terwijl je uitkijkt over de zee. Of je vermaakt jezelf met live-muziek en een film in de bioscoop. Je sluit de dag af in een van de ruime hutten met moderne faciliteiten. Een hotelervaring op zee dus!

Veiligheid binnen DFDS vinden we erg belangrijk. Zo doen we bijvoorbeeld elke week een brandoefening om de bemanning getraind te houden.

Rianne Pels, Operation Manager DFDS

Veiligheid voorop

Naast het bieden van luxe en comfort, staat veiligheid hoog in het vaandel bij DFDS. Aan boord worden strikte veiligheidsmaatregelen genomen om ervoor te zorgen dat elke reis veilig en soepel verloopt. Van getraind personeel tot protocollen die overal hangen; alles wordt gedaan om de veiligheid van de passagiers te waarborgen.

Rianne Pels (rechts) tijdens voorbereidingen voor de LIVEX.
Aan boord van de ferry’s worden strikte veiligheidsmaatregelen genomen om ervoor te zorgen dat elke reis veilig en soepel verloopt.

Massa-evacuatie met DFDS

De Kustwacht organiseert samen met onder andere DFDS de LIVEX. Tijdens de oefening moeten snel en efficiënt honderden mensen vanaf de ferry worden geëvacueerd. “We zijn blij met de samenwerking met DFDS. En een oefening in het echt brengt een heel ander gevoel met zich mee dan op papier. Je ziet de ferry, de mensen. We zijn daarom ook blij dat DFDS medewerking verleent aan deze oefening!” geeft projectleider LIVEX Joost Volkers aan.

Meer informatie

Meer nieuws