Nieuws


Genoeg figuranten aangemeld

05-04-2024    10:36 uur

De Kustwacht organiseert samen met partners op 1 juni 2024 een indrukwekkende massa-evacuatieoefening: de LIVEX. En daarvoor hebben we figuranten nodig. Maar… inmiddels hebben voldoende figuranten zich aangemeld.

Figuranten aan boord van reddingboot tijdens LIVEX 2019

Wat houdt de oefening in?

Tijdens de oefening zullen we in samenwerking met verschillende hulporganisaties, zoals de KNRM en Veiligheidsregio Kennemerland, een evacuatie uitvoeren vanaf een DFDS-ferry. Het Kustwachtcentrum in Den Helder start de evacuatie op. De evacuees worden met reddingboten naar de wal gebracht. Hier vangt de Veiligheidsregio Kennemerland de evacuees op. De rol van figurant is van belang om zo goed mogelijk te oefenen.

De taak van een figurant

Als figurant zijn er twee opties:

  1. Je gaat aan boord van de DFDS-ferry en blijft aan boord.
  2. Je gaat aan boord van een schip dat dient als tussenstation op zee en wordt met een reddingboot aan wal gebracht.

Praktische informatie

De oefening vindt op zee plaats. Voor de figuranten werken we samen met de stichting OOV-Support. Zij regelen alles voor de figuranten. OOV-Support verstrekt informatie over waar en wanneer te verzamelen. En alle andere informatie die je voor deelname moet weten. Natuurlijk vindt alles plaats onder veilige omstandigheden.

Aanmelden

Inmiddels hebben voldoende figuranten zich aangemeld bij OOV-Support. Die organisatie regelt alles voor de figuranten die meedoen en verstrekken daarvoor alle benodigde informatie. Voor vragen over deelname kan je terecht bij OOV-Support.

Links

Meer nieuws